Știați că peste 120.000 de muncitori internaționali își desfășoară activitatea în România? Pe fondul migrației cetățenilor români, piața muncii a resimțit o cerere urgentă de forță de muncă, o situație rezolvată eficient prin angajarea personalului din afara granițelor, în special din Asia și Africa. Această strategie s-a dovedit a fi reciproc avantajoasă, oferind companiilor profituri considerabile, iar angajaților, remunerații atractive și bonusuri.

Descoperiți mai jos motivele care fac ca muncitorii internaționali să fie atât de valoroși pentru mediul de afaceri românesc!

Cuprins:
– Preferințele domeniilor de muncă ale candidaților internaționali în România.
– Naționalitățile predominante ale forței de muncă străine.
– Motivele popularității crescânde a muncitorilor asiatici în România.

Domeniile preferate de muncitorii internaționali care aleg să lucreze în România sunt influențate de contextul economic dificil din țările lor de origine, cum ar fi Nepal, Sri Lanka și Vietnam, unde salariile mici și condițiile de muncă precare sunt frecvente. Astfel, piața românească oferă o oportunitate binevenită pentru îmbunătățirea condițiilor de viață.

Domenii atractive pentru muncitorii străini sunt:

Construcțiile: Aici există o cerere mare atât pentru muncitori necalificați cât și pentru cei calificați, din cauza deficitului de personal tehnic calificat din România.

HoReCa: Această industrie a cunoscut o revitalizare datorită aportului muncitorilor străini, care aduc cu ei ospitalitatea asiatică și o atitudine pozitivă, îmbunătățind experiența clienților și, implicit, reputația afacerilor.

Producție: Muncitorii asiatici sunt apreciați în industria de producție pentru atenția la detalii și adaptabilitate, fiind dispuși să lucreze în ture multiple și să colaboreze eficient în echipă.

Când vine vorba de naționalități, cei mai mulți muncitori străini în România provin din Nepal, Sri Lanka, Filipine și India, fiecare grup aducând cu el competențe și abilități specifice care îmbogățesc piața muncii locale.

Muncitorii asiatici sunt tot mai apreciați în România datorită abilităților tehnice superioare, educației avansate în domenii precum IT, inginerie și științe, precum și datorită disciplinei și eticii lor în muncă. Aceștia se adaptează rapid la noi condiții și gestionează eficient situațiile neprevăzute, ceea ce îi face extrem de valoroși în industrii diverse, de la HoReCa la domenii tehnice.

Pentru companiile din România interesate să-și mărească productivitatea și să beneficieze de avantajele colaborării cu forța de muncă internațională, este crucial să lucreze cu agenții specializate în recrutarea muncitorilor din Asia, asigurându-se astfel că procesul de angajare este eficient și conform cu așteptările.

Alegând soluții pe termen lung, angajatorii se pot bucura de beneficii semnificative atât la nivel profesional, cât și financiar, consolidând astfel o piață a muncii dinamică și diversificată.